Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Niet alles is op te lossen met een grote zak geld'

5 open brieven aan de ministers

in Nieuws

Eindelijk is het zover: het kabinet Rutte III wordt vandaag beëdigd door koning Willem Alexander. Bij de start van dit kabinet bieden verschillende 'Visie'-lezers een aantal ministers een open brief aan.

Zorgen en aandacht

Visie vroeg aan mensen in verschillende werkvelden een brief te schrijven aan de minister die verantwoordelijk is voor hun sector. Waar moet de minister volgens hen aandacht aan besteden en waar maken zij zich zorgen over? Dat leverde mooie brieven op aan de nieuwe ministers van Ontwikkelingssamenwerking, Onderwijs, Ouderenzorg en Landbouw, en aan de staatssecretatis van Asiel.

Vertrouwen

Zo schrijft teamleider en leerkracht Christiaan Abbing in zijn brief aan minister van Onderwijs Arie Slob dat niet alles kan worden opgelost met een zak geld. Zorgverlener Paula pleit ervoor dat het geld in de ouderenzorg niet alleen naar verpleeghuizen gaat, maar ook naar de kwetsbare ouderen die nog thuis wonen.

Melkveehouder Carola van Ruiswijk-Mosselman sméékt om vertrouwen en een langetermijnvisie en Gor Khatchikyan vraagt de staatssecretaris van Asielzaken om de dode mus weer levend te maken. Tot slot: Rina Molenaar vraagt aandacht voor Afrika, in de hoop dat daar de grondoorzaken van armoede en onveiligheid de volle aandacht krijgen.

Lees hieronder alle brieven. 

Beeld: ANP/Robin Utrecht

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Kerst| Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Tv-opnames Kerstfeest in de Stad in het teken van #jebentnietalleen

5 December 2018
Zwarte Piet demonstratie

politiek en geloof| Wat vindt Jezus van Zwarte Piet?

'Niemand die Zwarte Piet speelt heeft de intentie om zwarte mensen te beledigen'

Reinier Sonneveld

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

politiek en geloof| Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’