Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Mijn vader heeft me onherstelbaar beschadigd'

Schrijver Ozcan Akyol in 'De Kist'

Op één dag dreigden allebei zijn ouders met zelfmoord. Schrijver Özcan Akyol noemt het nu "een komische scene". Over zijn vader, die hij al elf jaar niet meer heeft gesproken, is Akyol snoeihard: “Ik heb vaak gebeden voor zijn dood.”

Akyol schetst hoe hij als kind door zijn vader onherstelbaar is beschadigd. Zijn vaders slechte eigenschappen ziet hij terug in zichzelf. Toch wil Akyol ook een positieve draai geven aan zijn verleden. Hij wil zijn dochter de jeugd geven die hij zelf niet heeft gehad. Het geluk dat Akyol nu vindt in zijn gezin, voelt onwennig en maakt hem steeds banger voor de dood, zo vertelt hij in een openhartig gesprek aan Kefah Allush.

De Kist, zondag 8 oktober om 23.40 uur op NPO2

Özcan Akyol | Over de puinhoop die zijn vader nalaat

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Lenette van Dongen in ‘De Kist’

Lenette van Dongen in ‘De Kist’

‘Ik heb er baat bij om bij de dag te leven’

20 mei 2018
Oud-Toppoppresentator Ad Visser in 'De Kist'

Oud-Toppoppresentator Ad Visser in 'De Kist'

Het absurde verhaal over de dood van zijn moeder

4 mei 2018
Actrice Olga Zuiderhoek te gast in De Kist:

Actrice Olga Zuiderhoek te gast in De Kist:

'Is het wel leuk om mensen na hun dood terug te zien?

18 februari 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan