Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kinga stopt als zangeres bij Sela

'Ik kan Sela in rust en vertrouwen loslaten'

In de komende maanden rondt Kinga haar rol als zangeres bij Sela af. De laatste activiteiten die Sela in de huidige samenstelling doet, zijn de concerten van de Dorpskerkentour deze week, de opname van de nieuwe cd in november en – als het voor Kinga fysiek mogelijk is – de geplande vriendenconcerten eind december.

De keuze van Kinga om te stoppen, valt samen met een volgende fase in haar behandeling. De komende maanden krijgt ze chemotherapie om de groei van kankercellen te blijven remmen.

Rust en vertrouwen

"Het is een emotionele beslissing om zo’n belangrijk hoofdstuk in mijn leven af te sluiten," laat Kinga weten. "De rust die ik voelde na de keuze maakt gelukkig ook dat ik met vreugde en dankbaarheid kan terugkijken op wat wij, publiek en muzikanten, hebben meegemaakt. Prachtige kerken, mooie nieuwe liederen en zo veel mensen die samen zingen voor God. Ik hoop en geloof dat Sela dit nog lang zal blijven doen en daarom kan ik Sela in rust en vertrouwen loslaten."

Afscheid

Sela schrijft op haar Facebook-pagina: "Afscheid nemen van Kinga als zangeres bij Sela voelt verdrietig, maar het is ook iets waar we in de afgelopen maanden samen naar toe zijn gegroeid. De gevolgen van de ziekte worden steeds iets groter en dit voelt als een goed moment om op een fijne en positieve manier af te kunnen sluiten. Voor Kinga geeft het de benodigde ruimte om zich te kunnen richten op wat er nu op haar afkomt."

Kinga's rol wordt de komende tijd vervuld door verschillende zangeressen. Enkelen van hen hebben al meegewerkt aan de Dorpskerkentour. Sela schrijft verder: "Als Sela zijn we dankbaar voor alles wat Kinga aan ons en aan de kerk van Nederland heeft mogen geven. We hebben daarbij ook nog wat tegoed met de nieuwe liederen op de cd die D.V. in januari verschijnt."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Kinga Bán zingt 'Zo zal ik bij je zijn'

Kinga Bán zingt 'Zo zal ik bij je zijn'

'Mooi dat mijn kinderen dit zullen ervaren als ik er niet meer ben'

Miriam Duijf

Kinga Bán: 'Mijn wereld wordt kleiner'

Kinga Bán: 'Mijn wereld wordt kleiner'

Het verhaal achter het lied 'Kleiner'

Miriam Duijf

Kinga deelt indrukwekkende geloofsbelijdenis

Kinga deelt indrukwekkende geloofsbelijdenis

'O, wat zie ik uit naar het leven met Hem'

Nathalie van 't Slot

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’