Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Jezus zou zeker op Facebook zitten'

Duitse bisschoppen zien social media als dé plek voor Jezus

Als Jezus nu op aarde zou zijn, zou Hij waarschijnlijk actief zijn op sociale media als Facebook en Twitter. Dat zeggen de Duitse katholieke bisschop Ludwig Schick en de evangelische bisschop en preses van de Evangelische Kerk in Duitsland Heinrich Bedford-Strohm in een interview met het tijdschrift 'Leben im Erzbistum Bamber', meldt Kathpress.at.

“Jezus was altijd waar de mensen zijn en veel tijd doorbrengen,” legt aartsbisschop Schick uit. Inmiddels zijn er meer dan 2 miljard social-mediagebruikers wereldwijd en is dit dé plek waar mensen zijn. “Jezus zou alle beschikbare middelen gebruiken om het evangelie te verkondigen." En dus zou Hij een account op Facebook hebben, denkt Schick.

Facebooken met Luther

Ook Luther zou zich op het internet begeven. De Beierse evangelische bisschop Bedford-Strohm: “Ik weet zeker dat Luther vandaag de dag zou Twitteren.” Net als Jezus, begaf Luther zich onder de mensen. “Mensen besteden veel tijd op internet, dus daar zou Luther zijn.” De bisschoppen zijn beiden regelmatig actief op Facebook. Aartsbisschop Schick zou een vriendschapsverzoek van Luther op Facebook dan ook absoluut accepteren: “Dat levert vast een spannende uitwisseling van gedachten op.”

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

'Ik had dood moeten zijn'

Gert-Jan Schaap

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

19 september 2018
Herfstbos - herfst als sterfseizoen

Waarom Jezus wil dat wij ons leven verliezen

Leven met je hoofd in de hemel

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan