Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'AdieuGod?' met hersenwetenschapper Erik Scherder

De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch is hij er nauwelijks nog te vinden.

Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt Scherder alleen nog als de nood hoog is. Zo sloot hij voor zijn zieke dochter een akkoord met God: ‘Als het goed komt met haar, ga ik zondag weer naar de kerk.' Volgens Erik Scherder is geloven iets wat zich uitsluitend in de hersenen afspeelt. Ook de ‘engelenervaring’ van Tijs van den Brink kan hem niet overtuigen dat er ‘meer’ is. “Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel." Kijk hier de aflevering van Adieu God? met Erik Scherder terug.

Adieu God? 1 juli, 23.45 uur, NPO 2

Adieu God? | Erik Scherder

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons