Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Familiefilm 'Storm' opnieuw in de bioscoop

500 jaar na Luther

In het kader van 500 jaar Reformatie draait de spannende familiefilm 'Storm' in de week van 31 oktober opnieuw in de bioscoop.

De familiefilm speelt zich af in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten. Hij wordt door de Inquisitie betrapt op het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

95 stellingen

Het script van de film is gebaseerd op een idee van Refo500. Deze stichting is opgericht naar aanleiding van het 500-jarig jubileum van de Reformatie in 2017. Het is dan 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde. Die gebeurtenis leidde de Reformatie in en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Refo500 coördineert verschillende evenementen ter gelegenheid van het jubileum en is partner van de film.

Storm - Letters van Vuur trailer | 19 januari in de bioscoop

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Amerikaanse kerstfilm verovert bioscopen: Hoofdrol voor drie kamelen en ezel

Amerikaanse kerstfilm verovert bioscopen: Hoofdrol voor drie kamelen en ezel

Animatie vertelt kerstverhaal vanuit bijzondere invalshoek

Nathalie van 't Slot

Atheïstische sterjournalist wordt christen

Atheïstische sterjournalist wordt christen

'The Case for Christ': actie-dvd Hart van Kerst 2017

Gert-Jan Schaap

EO lanceert online campagne voor 500 jaar protestantisme

EO lanceert online campagne voor 500 jaar protestantisme

‘Iedereen is in staat een held te zijn’