Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Familiefilm 'Storm' opnieuw in de bioscoop

500 jaar na Luther

In het kader van 500 jaar Reformatie draait de spannende familiefilm 'Storm' in de week van 31 oktober opnieuw in de bioscoop.

De familiefilm speelt zich af in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten. Hij wordt door de Inquisitie betrapt op het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

95 stellingen

Het script van de film is gebaseerd op een idee van Refo500. Deze stichting is opgericht naar aanleiding van het 500-jarig jubileum van de Reformatie in 2017. Het is dan 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde. Die gebeurtenis leidde de Reformatie in en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Refo500 coördineert verschillende evenementen ter gelegenheid van het jubileum en is partner van de film.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vooroordelen over christelijke films

Vooroordelen over christelijke films

'Als je weinig geld hebt, moet je creatief zijn'

1 augustus 2018
Film Believer wil gesprek voeren over homoseksualiteit

Film Believer wil gesprek voeren over homoseksualiteit

‘Ieder mens is kostbaar in Gods ogen’

30 juli 2018
Verhaal redding voetballertjes uit Thaise grot wordt verfilmd

Verhaal redding voetballertjes uit Thaise grot wordt verfilmd

Christelijke Amerikaanse filmstudio kondigt verfilming aan

13 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’