Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

25 jaar na de Bijlmerramp

Een terugblik op 4 oktober 1992

Vandaag, vijfentwintig jaar geleden, stortte een vrachtvliegtuig neer op een flatgebouw in de Bijlmer. "Ik weet dat ik mijn kinderen eens weer zal zien."

4 oktober 1992 ging de geschiedenis in als de dag dat vlucht LY1862 van El Al abrupt in de Bijlmer eindigde. Marlene Truideman verloor haar twee kinderen, van destijds 17 en 14 jaar. Henk van de Belt was ooggetuige en maakte de eerste beelden.
Beiden vertellen over de ellende van toen en de hoop van nu. De collega's van Dag6 maakten met archiefbeelden, onder meer uit EO-programma's, een herinneringsvideo.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons