Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zo bidt een christen in Jemen

'Heer, wilt U wereldwijd gelovigen inschakelen om voor ons te bidden?'

Hoe bid je als je land verwoest wordt door oorlog? Als extremistische groeperingen wreed en medogenloos tekeer gaan? Als je geplaagd wordt door honger en ziekte? Lees hier het gebed van Jaden*, een moedige Jemenitische christen, en bid mee!

“Lieve Heer, we bidden de Heilige Geest, Christus in ons, om een geest van vergeving te sturen. We nodigen U uit ons te helpen als ware zonen van God te leven. We bidden dat het geweld en de bombardementen stoppen. En dat het schieten en het moorden stopt. En dat er een einde komt aan de onverschilligheid, de honger en de angst. Wij, Gods kinderen in dit land, vragen U Heer, om gelovigen wereldwijd in te schakelen om voor ons te bidden met geestelijke en sterke gebeden. Wij, uw kinderen in Jemen en uw kinderen over de hele wereld, bidden en heffen onze handen op naar de hemel. We roepen Uw Naam aan zodat Christus gekend zal worden in onze landen. Hij brengt hoop, vrede en liefde. Amen.”

Wie is Jaden?

Jaden is een Jemenitische christen. Naast hem zijn er enkele duizenden die ook de Here Jezus volgen. Ondanks de vervolging, de oorlog, de honger en de vele ziektes blijft hij in zijn land. Hij vertelde aan Open Doors over zijn gebed.

Leven in Jemen

Jemen bevindt zich in een verwoestende oorlog. Extremistische groeperingen als Islamitische Staat en al-Qaeda misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Hierbinnen dwingen ze hun op de islam gebaseerde wetten af. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. De helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de hongersnood is ongekend groot.
Jemen staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

* Jaden is een schuilnaam.

Fotobijschrift: Een Jemenitisch gezin in Sana’a, de hoofdstad van Jemen.

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Eindredacteur visie.eo.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hebreeën 11 uit Pakistan

Hebreeën 11 uit Pakistan

Blog van Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi... 10 april 2018
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’