Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

in Nieuws

De Venezolaanse oppositie heeft de hulp van paus Franciscus ingeroepen om een eind te maken aan de ernstige politieke en economische crisis in het land. De leider van de rooms-katholieke kerk zou bij de socialistische regering van president Nicolás Maduro moeten aandringen op het accepteren van humanitaire bijstand en respect voor de mensenrechten.

,,Ons land verkeert in een crisis van ongekend grote omvang'', zei parlementsvoorzitter Julio Borges donderdag. Het ontbreekt in Venezuela aan van alles, vooral levensmiddelen en medicijnen. Het regime ontkent dat en wijst de aangeboden hulp door bijvoorbeeld liefdadigheidsinstellingen af.

Door de lage olieprijs, corruptie en jarenlang mismanagement beschikt Venezuela amper over deviezen om de hoogstnoodzakelijke goederen te importeren. De winkels verkopen vaak nee voor de dagelijkse behoeften. ,,Zij die verantwoordelijk zijn voor de honger, gooien de deur voor humanitaire hulpverleners dicht en verdedigen hun macht koste wat kost'', aldus Borges.

Maduro zette het parlement, waarin de oppositie een meerderheid had, onlangs buitenspel. Veel tegenstanders gingen de gevangenis in.

Bron + beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Het is een vage hutspot in mijn kop'

'Het is een vage hutspot in mijn kop'

5 prikkelende citaten van schrijver Geert Mak

Rutte en paus bezorgd over christenen in Midden-Oosten

Rutte en paus bezorgd over christenen in Midden-Oosten

Minister-president Mark Rutte is woensdag door paus Franciscus in audiëntie ontvangen. De premier bezocht het hoofd van de Katholieke Kerk in...

paus
Paus suggereert: Trump is geen christen

Paus suggereert: Trump is geen christen

"Iemand die alleen muren wil bouwen, is geen christen"

paus

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips