Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Terugkijken: Priester Henri Nouwen populair in VS

Aandacht voor 'Eindelijk Thuis' bij DWDD

In christelijk Nederland zijn de boeken van Henri Nouwen bij velen geliefd, maar in de rest van het land is hij ondanks zijn Nederlandse roots niet echt bekend. En dat terwijl hij in Amerika nog altijd populair is, miljoenen boeken verkocht en bekende mensen hem en zijn boeken roemen. Wat hebben Hillary Clinton, Oprah Winfrey en andere grote namen met Henri Nouwen?

In de uitzending van woensdagavond besteedde DWDD aandacht aan Henri Nouwen, nadat eerder deze week het boek What Happened van Hillary Clinton was verschenen. In dit boek vertelt Clinton hoe belangrijk het boek Eindelijk Thuis voor haar is.

Gebrokenheid

Aan tafel duidden broer Laurent Nouwen en Paul van Geest – hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg en Nouwen-kenner – waarom Hillary Clinton en andere bekende Amerikanen zoveel herkennen in het boek van de Nederlandse priester over het verhaal van de verloren zoon. “Henri Nouwen is iemand die als geen ander to the point de crisis kan beschrijven waar hij doorheen is gegaan," omschrijft Van Geest de aantrekkingskracht van het boek. Of, zoals Laurent Nouwen het verwoordde: “Er is hier geen mens in de zaal die niet iets herkent van die gebrokenheid.”

Bekijk het fragment bij DWDDPriester Henri Nouwen populair in VS

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Nu zijn we gelukkig met elkaar’

‘Nu zijn we gelukkig met elkaar’

Vader Maurice redde zijn dochtertje

Rachèl Koopman

‘We hebben allemaal liefde nodig’

‘We hebben allemaal liefde nodig’

Hoe Mustafa allochtone jongeren verbindt met eenzame ouderen

Rachèl Koopman

‘Ik hoop dat we elkaar als zussen behandelen’

‘Ik hoop dat we elkaar als zussen behandelen’

Margo den Ouden over hoe een jurk een verschil kan maken

Rachèl Koopman

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan