Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Man schiet meerdere mensen neer in kerk Tennessee

Motief nog onduidelijk

Een man heeft het vuur geopend op mensen in een kerk in de Amerikaanse staat Tennessee. De politie van Nashville zegt dat er 1 dode is gevallen en dat er minstens zeven gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekendgemaakt.

De gealarmeerde politie schoot de dader neer. Hij is aangehouden. Volgens de politie heeft de koster van de kerk een belangrijke rol gespeeld in het aanhouden van de dader. Over het motief van de dader kan de politie nog niets zeggen. De plaatselijke brandweer schrijft op Twitter dat alle mensen naar een ziekenhuis in de omgeving zijn gebracht en dat de meeste slachtoffers volwassenen zijn.

Op Facebook roept de kerk op om te bidden voor de slachtoffers. The Nashville Christian School schrijft: "Zoals velen van jullie al weten zijn 2 van onze docenten, Joey en Peggy, slachtoffer van de schietpartij bij de Burnette Chapel Church. Op dit moment hebben we nog niet veel informatie, maar we willen jullie oproepen om Joey en zijn vrouw Peggy op te dragen in gebed." 

Bron: NOS/Facebook

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018
China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Nog meer kerkgedoe

Nog meer kerkgedoe

Blog van Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan