Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Man schiet meerdere mensen neer in kerk Tennessee

Motief nog onduidelijk

Een man heeft het vuur geopend op mensen in een kerk in de Amerikaanse staat Tennessee. De politie van Nashville zegt dat er 1 dode is gevallen en dat er minstens zeven gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekendgemaakt.

De gealarmeerde politie schoot de dader neer. Hij is aangehouden. Volgens de politie heeft de koster van de kerk een belangrijke rol gespeeld in het aanhouden van de dader. Over het motief van de dader kan de politie nog niets zeggen. De plaatselijke brandweer schrijft op Twitter dat alle mensen naar een ziekenhuis in de omgeving zijn gebracht en dat de meeste slachtoffers volwassenen zijn.

Active shooter at Burnette Chapel Church of Christ in Antioch, Tennessee

Op Facebook roept de kerk op om te bidden voor de slachtoffers. The Nashville Christian School schrijft: "Zoals velen van jullie al weten zijn 2 van onze docenten, Joey en Peggy, slachtoffer van de schietpartij bij de Burnette Chapel Church. Op dit moment hebben we nog niet veel informatie, maar we willen jullie oproepen om Joey en zijn vrouw Peggy op te dragen in gebed." 

Bron: NOS/Facebook

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Aanbiddingsleider in de dop

Joëlle Post

kerk
Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

'God als man is een beperking van ons begrip van God'

Joëlle Post

kerk