Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hillary Clinton vindt steun in ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen

'Uiteindelijk gaat het om dankbaarheid'

Wat doe je als je na maanden campagnevoeren de race om het Amerikaanse presidentschap verliest? Deze week kwam het boek ‘What Happened’ van Hillary Clinton uit, over de presidentiele campagne in 2016 die ze verloor van Donald Trump.

In What Happened analyseert Clinton de campagne. In een interview met The New Yorker vertelt ze ook over de periode nadat duidelijk is geworden dat ze niet de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten zal worden. Ze blijft veel thuis, uit de openbaarheid. Leest veel artikelen, bekijkt series en bezoekt de dansuitvoering van haar kleindochter. Maar ze grijpt ook weer terug naar een van haar favoriete boeken: Eindelijk Thuis, het boek van de Nederlandse priester Henri Nouwen. Het boek, zo vertelt ze in een eerder interview met The Washington Post, is erg belangrijk voor haar. Ze omschrijft het zelfs als een reddingsboei. "Het is een boek dat ik vaak herlees tijdens lastige perioden in mijn leven." Het doet haar beseffen dat het uiteindelijk draait om dankbaar te zijn, en dit helpt haar enorm. 

Verloren zoon

Eindelijk Thuis is een parabel waarin het verhaal van de verloren zoon wordt verteld. Nouwen neemt de lezer mee in de rol van de verloren zoon zelf, maar ook in die van de thuisgebleven oudste zoon en de vader. In 2011 werd het uitgeroepen tot het mooiste spirituele boek.

Beeld: Gino Santa Maria / Shutterstock

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Kerst| Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Tv-opnames Kerstfeest in de Stad in het teken van #jebentnietalleen

5 December 2018
Zwarte Piet demonstratie

politiek en geloof| Wat vindt Jezus van Zwarte Piet?

'Niemand die Zwarte Piet speelt heeft de intentie om zwarte mensen te beledigen'

Reinier Sonneveld

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

politiek en geloof| Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’