Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Meditatie | Weldadige stilte

in Geloven

Een man die door zijn doofheid voor een deel van de wereld afgesloten was en die er niet in slaagde zich met woorden uit te drukken, werd door zijn vrienden bij Jezus gebracht. Die vrienden pleitten er bij Jezus voor dat Hij hem zijn hand zou opleggen. Dat zou genoeg zijn…

In de korte beschrijving die Marcus van dit voorval geeft, is duidelijk dat er in die situatie veel gebeurt. De verschillende betrokkenen  hadden daar hun eigen beleving bij. De evangelist zegt niets over gedachten van de dove man, die door toedoen van anderen voor Jezus kwam te staan. In haar meditatie voor Groot Nieuws staat ds. Elsbeth Gruteke hier wel bij stil. Welke betekenis heeft dit verhaal verder voor ons? Beluister de overdenking hier.

Elsbeth Gruteke is predikant van de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Elsbeth is daarnaast radiopresentator bij de EO.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 33)

Bart van Delen

13 augustus 2018
Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 26)

Bart van Delen

25 juni 2018
5 'koele' Bijbelteksten om te overdenken in de schaduw

5 'koele' Bijbelteksten om te overdenken in de schaduw

Laat je verkwikken

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’