Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Meditatie | Weldadige stilte

in Geloven

Een man die door zijn doofheid voor een deel van de wereld afgesloten was en die er niet in slaagde zich met woorden uit te drukken, werd door zijn vrienden bij Jezus gebracht. Die vrienden pleitten er bij Jezus voor dat Hij hem zijn hand zou opleggen. Dat zou genoeg zijn…

In de korte beschrijving die Marcus van dit voorval geeft, is duidelijk dat er in die situatie veel gebeurt. De verschillende betrokkenen  hadden daar hun eigen beleving bij. De evangelist zegt niets over gedachten van de dove man, die door toedoen van anderen voor Jezus kwam te staan. In haar meditatie voor Groot Nieuws staat ds. Elsbeth Gruteke hier wel bij stil. Welke betekenis heeft dit verhaal verder voor ons? Beluister de overdenking hier.

Elsbeth Gruteke is predikant van de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Elsbeth is daarnaast radiopresentator bij de EO.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Anne-Mar als co-host van 'Mister Bommetje!'

Anne-Mar als co-host van 'Mister Bommetje!'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 36)

Bart van Delen

3 september 2018
'Zin, Zout en Zegen': met Didy naar de Connectkerk in Ede

'Zin, Zout en Zegen': met Didy naar de Connectkerk in Ede

Zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

2 september 2018
'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 34)

Bart van Delen

20 augustus 2018