Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Meditatie | Afwachten of verwachten

Jezus geeft hoop

in Geloven

Het maakt verschil wanneer je afwachtend bent of wanneer je verwachtend bent. De Bijbel geeft hier voorbeelden van. In het radioprogramma 'Groot Nieuws' wordt verder hier verder op ingegaan.

Er kunnen momenten in je leven zijn waarin je ergens op wacht. Wanneer het langer duurt dan je zou willen, kan dat irritatie opleveren. ‘Waarom komt het niet?!’ Petrus was het wachten op een gegeven ogenblik ook beu. Hij stond op en ging wat anders doen. Hij koos ervoor om te gaan vissen. Ook dat wilde niet. Toen kwam Jezus, liet Hij weten dat Petrus het over een andere boeg moest gooien.

In zijn meditatie voor Groot Nieuws laat dominee Eisinga zien dat wij het ook over een andere boeg kunnen gooien wanneer wij het afwachten beu zijn.

Ds. R. Eisinga is predikant van de Hervormde Gemeente te Bergambacht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons