Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Man is alles kwijt door orkaan Harvey, maar dankt toch God

"Thank God, this is all we have"

in Geloven

De orkaan Harvey heeft een verwoestend spoor achtergelaten in Texas. Veel gezinnen zijn alles kwijt door het natuurgeweld, maar dat weerhoudt sommige slachtoffers niet om God te blijven danken.

Het is maar een kort fragmentje van het nieuwsstation ABC News vanuit Houston, maar de beelden zijn ontroerend. Jeremiah Richard en zijn zesjarige zoontje zijn nog maar net door een helikopter gered vanuit het raam van hun eerste verdieping (“Binnen drie kwartier stroomde het water binnen op de benedenverdieping”). Hij weet nog niet waar hij naartoe kan gaan, maar dat maakt wat hij zegt des te onverwachter: “We danken God - dit is alles wat we hebben. We zijn onze auto kwijt, al onze kleren. We hebben niets meer, maar we zijn dankbaar.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Tip voor Dankdag: de zegeningenfles

Tip voor Dankdag: de zegeningenfles

‘Als ik al die briefjes lees, kan ik me onwijs verwonderen’

Bettelies Westerbeek in de Marcustuin

Buurttuin in een achterstandswijk: 'Hier vallen verschillen weg'

Iedereen kan tuinieren in de Marcustuin

Arianne Ramaker

Dominee in de bajes: zoeken naar de balans tussen schuld en vergeving

Dominee in de bajes: zoeken naar de balans tussen schuld en vergeving

Gevangenispredikant Geerhard Kloppenburg: ‘Het is aan jou of dit verloren tijd is’

Reinald Molenaar