Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jezuïeten brengen audio-retraite uit over het milieu

Podcasts zijn geïnspireerd op encycliek van de paus

in Geloven

Op 1 september 2017 vindt de Wereldgebedsdag voor de zorg van de schepping plaats. Jezuïeten hebben een online audio-retraite gemaakt die hierbij aansluit. Deze retraite kan gratis gevolgd worden.

Bijna dagelijks worden we via verontrustende nieuwsberichten met onze neus op de feiten gedrukt over de ecologische crisis. Het is duidelijk dat de toestand van ons leefmilieu zorgelijk is. Op 1 september 2017, de Wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping, lanceert Bidden Onderweg de digitale retraite 'Leven in harmonie’ voor het behoud van de schepping. De audio-retraite stelt je voor de vraag welk aandeel je zelf kunt leveren in het leefbaar houden van de schepping.

De retraite bestaat uit zeven podcasts waarop aan de hand van een zevental Bijbelteksten uit het Oude en het Nieuwe Testament gemediteerd kan worden. Het materiaal is geïnspireerd door de encycliek van paus Franciscus ‘Laudato S’. Hierin gaat de paus in op de dringende uitdaging om de aarde te beschermen en om samen te zoeken naar een duurzame en integrale ontwikkeling.

De audio-retraite Leven in harmonie is vrij te beluisteren en te downloaden via www.biddenonderweg.org/ecologie of via de Bidden Onderweg app, die beschikbaar is voor iOs en Android.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo verduurzaam je je kledingkast

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan

Arianne Ramaker

Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

'Eten weggooien is diefstal'

Miriam Duijf

3 augustus 2018
'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 27)

Bart van Delen

2 juli 2018