Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Jezuïeten brengen audio-retraite uit over het milieu

Podcasts zijn geïnspireerd op encycliek van de paus

in Geloven

Op 1 september 2017 vindt de Wereldgebedsdag voor de zorg van de schepping plaats. Jezuïeten hebben een online audio-retraite gemaakt die hierbij aansluit. Deze retraite kan gratis gevolgd worden.

Bijna dagelijks worden we via verontrustende nieuwsberichten met onze neus op de feiten gedrukt over de ecologische crisis. Het is duidelijk dat de toestand van ons leefmilieu zorgelijk is. Op 1 september 2017, de Wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping, lanceert Bidden Onderweg de digitale retraite 'Leven in harmonie’ voor het behoud van de schepping. De audio-retraite stelt je voor de vraag welk aandeel je zelf kunt leveren in het leefbaar houden van de schepping.

De retraite bestaat uit zeven podcasts waarop aan de hand van een zevental Bijbelteksten uit het Oude en het Nieuwe Testament gemediteerd kan worden. Het materiaal is geïnspireerd door de encycliek van paus Franciscus ‘Laudato S’. Hierin gaat de paus in op de dringende uitdaging om de aarde te beschermen en om samen te zoeken naar een duurzame en integrale ontwikkeling.

De audio-retraite Leven in harmonie is vrij te beluisteren en te downloaden via www.biddenonderweg.org/ecologie of via de Bidden Onderweg app, die beschikbaar is voor iOs en Android.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

‘Het probleem is niet de schaarste, maar de verdeling’

Tirza van der Graaf

ChristenUnie 24 mei 2018
Doe jij een uur het licht uit?

Doe jij een uur het licht uit?

'Earth Hour' met André Kuipers vanaf 20.15 uur op NPO 2

christelijke... 24 maart 2018
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk 23 maart 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’