Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hongersnood treft Noord-Koreaanse gevangenen extra zwaar

Open Doors roept op tot gebed

in Nieuws

Noord-Korea wordt met de grootste droogte geconfronteerd sinds jaren. Veel gevangen genomen christenen lopen extra risico honger te lijden omdat zij in gevangenschap minder voedsel krijgen.

Noord-Korea wordt getroffen door de grootste droogte van de afgelopen jaren. De VN Food and Agriculture Organization (FAO) meldde in juli dat dit land 500.000 ton graan nodig heeft om hongersnood af te wenden. Door teruggelopen de financiële steun aan dit bewind en de opgelegde sancties, ziet de situatie er ongunstig uit. In maart meldde de VN al dat de internationale sancties grote gevolgen hebben voor humanitaire hulp aan in dit land.

Rantsoen
Om met de voedseltekorten om te gaan, vermindert de Noord-Koreaanse regering porties eten. Dit is noodzakelijk voor het voortbestaan van een groot deel van de bevolking in de periode van het laagseizoen, dat tot september loopt. 41 procent van de bevolking had in dit voorjaar met ondervoeding te maken.

Gevangenen
Open Doors geeft aan dat gevangenen, waaronder veel christenen, minder te eten zullen krijgen en waarschijnlijk nog meer door honger bedreigd zullen worden en roept op tot gebed voor onze broeders in deze moeilijke periode.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

‘Elke ademteug herinnert me aan die dag, Pasen 2016’

Gert-Jan Schaap

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

'Lokale politieke leiders beschermen de dorpelingen niet'

christenvervolgi...
Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Première rond Pasen, met o.a. James Faulkner en Jim Caviezel

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...