Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hillary Clinton wil de kansel op

‘Geloof neemt een centrale plaats in haar leven in’

in Nieuws

Hillary Clinton heeft haar dominee onlangs verteld dat zij wil preken. Het is niet de eerste keer dat zij hier uitspraken over heeft gedaan.

Tijdens een fotoshoot voor het nieuwe boek dat haar predikant Bill Shillady  schreef, vertelde Hillary Clinton dat zij wil preken. Het is niet voor het eerst dat Clinton zich dit laat ontvallen: in 1994 vertelde zij Newsweek oud-redacteur Kenneth Woodward dat zij er “de hele tijd” aan dacht om Methodisten voorganger te worden. Omdat ze niet al te vroom over wilde komen, verzocht ze hem destijds daar niet over te schrijven.

Bijbeloverdenkingen
Kort nadat Clinton wereldkundig maakte dat zij zich voor het presidentschap kandidaat stelde, stuurde Shillady haar dagelijks als voorbereiding op haar dag een bijbeloverdenking toe. Wanneer hij er niet zelf aan toekwam, vroeg hij een collega predikant dat te doen.

In het boek Strong for a Moment Like This zijn deze overdenkingen opgenomen. Ook staan er fragmenten in van e-mails waarin Clinton op de overdenkingen en gebeden reageert. Hillary had er bij haar predikant op aangedrongen om dit boek te schrijven. Zelf schreef zij het voorwoord.

Geloof
The Atlantic, die dit nieuws naar buiten heeft gebracht, meldt dat geloof een centrale rol in het leven van Hillary Clinton inneemt, nadat zij als presidentskandidaat door Trump verslagen werd.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom ik het ‘christelijke cultuur-manifest’ heb ondertekend

Waarom ik het ‘christelijke cultuur-manifest’ heb ondertekend

“Prachtig als politici op Jezus willen lijken”

Marco van der Straten

politiek en...
Manifest: 'christelijke cultuur' volgens Jezus

Manifest: 'christelijke cultuur' volgens Jezus

Kerken en christelijke organisaties geven signaal aan politiek

politiek en...
‘Vrees niet’ is een Bijbelse opdracht

‘Vrees niet’ is een Bijbelse opdracht

“Profetische tegenstem van 12 hoopvolle christenen"

politiek en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips