Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Genomineerden ‘Theoloog des Vaderlands’ bekend

Publiek kan stem uitbrengen

in Mediatips

De deelnemende organisaties van de ‘Nacht van de Theologie’ hebben bekend gemaakt welke kandidaten in de race zijn voor de titel ‘Theoloog des Vaderlands’. Op 23 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Gisteren is door de organisatie van de Nacht van de theologie bekend gemaakt dat Claartje Kruijff, Almatine Leene en Rikko Voorberg de drie genomineerden zijn. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000 waarmee een project uitgevoerd kan worden om de zichtbaarheid van theologie te verbeteren.

Claartje Kruijff is psycholoog en theoloog en is werkzaam als predikant in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Almatine Leene is predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch, onderzoeker aan de Universiteit van Stellenbosch en docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de VIAA Hogeschool in Zwolle. Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker en kerkelijk pionier.

Vanaf 2 september kan het publiek via de website van nachtvandetheologie een stem uitbrengen. Een vakjury spreekt eveneens hun voorkeur uit.

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar voor de zevende keer plaats bij de KRO-NCRV in Hilversum. De Nacht wordt georganiseerd door omroepen, universiteiten, uitgevers en kerkelijke organisaties. De Nacht van de Theologie wordt voorafgegaan door het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw plaats

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...
‘Zolang er christenen in Syrië zijn, blijf ik’

‘Zolang er christenen in Syrië zijn, blijf ik’

Priester Athanasios uit Homs spreekt op de Open Doors-dag

Joëlle Post

christenvervolgi...