Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Eerst bidden, dan pas schrijven'

'De toon van christenen op sociale media is te scherp'

in Mediatips

Veel christenen gaan zich bij gesprekken over het geloof op sociale media te buiten aan het oordelen en veroordelen van de ander.

Dat stelde Jürgen Werth, oud-voorzitter van de Duitse Evangelische Alliantie, zaterdag tijdens de jaarlijkse conferentie van deze organisatie in Bad Blankenburg, in de Duitse deelstaat Thüringen. Het Reformatorisch Dagblad schrijft erover.
Werth vindt dat veel gesprekken op sociale media te scherp zijn. "De toon van sommige theologische discussies op sociale media tart elke beschrijving. Dat komt doordat men elkaar niet in de ogen kan kijken.”

'Wie eerst bidt, moet zijn gedachten bij God bekendmaken'

Hij vraagt iedereen die op sociale media met de ander in gesprek wil over geloofsvragen, eerst in gebed te gaan, vervolgens de ander lief te hebben en pas daarna te gaan schrijven.
Werth: "Wie eerst bidt, moet zijn gedachten bij God bekendmaken. Wie liefheeft, oordeelt en veroordeelt niet.”

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons