Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Doden en gewonden bij aanval in Nigeriaanse kerk

‘Onuitsprekelijke heiligschennis’

in Nieuws

Met de bedoeling de zoon van een de leiders van de stad Ozubulu te doden, vond er afgelopen zondag in een kerk een gewapende aanval plaats. Twaalf kerkgangers kwamen om het leven. Achttien anderen zijn gewond geraakt.

De politiewoordvoerder is er zeker van dat er sprake is van één schutter en dat het te maken heeft met een rivaliteit die binnen de lokale gemeenschap speelt. ‘Wat wij nu weten is dat een zwartgeklede schutter om 6.00 uur de kerk binnenging en daar het vuur opende.’ Hij had de bedoeling om een bepaalde persoon te doden die tussen de kerkgangers zat. De gewapende man ‘schoot als een waanzinnige en doodde en verwondde meerdere gelovigen’.

Kwaad
Een plaatselijke vertegenwoordiger van een mensenrechtenorganisatie vertelde dat het de bedoeling was om de zoon van een leider van de stad te doden. Hij gaat ervan uit dat er meerdere aanvallers waren. ‘Eerst zochten zij hem in zijn huis op. Toen deze daar niet was, werden zij kwaad en gingen naar de kerk, waar zij in het wilde weg op gelovigen schoten.’

President
Muhammadu Buhari, de president van Nigeria, heeft de aanval veroordeeld, noemde het een aanval tegen de menselijkheid en sprak van een onuitsprekelijke heiligschennis.

In het zuiden van Nigeria komen aanvallen op kerken zelden voor. In het noorden van Nigeria is dat anders, daar heeft de jihadistische groep Boko Haram meermalen kerken en moskeeën aangevallen.

Bron: AFP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’