Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bus met kerkgangers stort in ravijn

34 jonge christenen komen om

in Nieuws

Begin deze week is er op Madagaskar een autobus met jonge christenen van de weg geraakt. De bus stortte in een ravijn en raakte in brand. 34 mensen verloren het leven.

De passagiers van de bus waren op weg naar een kerkdienst in de havenstad Mahajanga. Bij de val in het ravijn rolde de bus verschillende keren om, waarna er brand uitbrak. Na het ongeluk, dat ‘s nachts plaatsvond, werden twaalf ernstig verbrande lichamen gevonden. Het centrale ziekenhuis in de hoofdstad Antananarivo meldde de dood van achttien mensen. In een ander ziekenhuis overleden vier personen.

Op Madascar rijden vaak overvolle bussen en overladen vrachtwagens op de vaak slecht onderhouden wegen. Het land behoort tot de armste ter wereld.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

kerk| Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

‘Vind het kind Jezus voordat Herodes dat doet’

7 December 2018
Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

kerk| Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

'Wij zijn het zoutend zout van de Syrische samenleving'

4 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018