Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Website maakt protestantse kerken in Frankrijk vindbaar

‘Ontdek de grote diversiteit’

in Nieuws

Frankrijk telt een groot aantal protestantse kerken, die vaak moeilijk te vinden zijn. Eglisedansmaville.com verbetert de vindbaarheid.

Wie in Frankrijk een protestantse kerkdienst wilde bezoeken, moest vaak flink Googelen om in de eigen omgeving een kerk te vinden. De komst van de site Eglisedansmaville.com heeft hier verandering in gebracht. Op een kaart van Frankrijk zijn de gegevens van ruim 4500 protestantse kerken te  vinden.

Op de site zijn zowel pas gestichte kerken, als oudere kerken te vinden. Sommige kerken zijn traditioneel en andere weer niet. Ook in grootte verschillen de vermelde kerken. Eglisedansmaville vermeldt dat bij alle genoemde kerken het geloof in Jezus Christus centraal staat.

Evangelisatie
De vereniging ‘Eglise dans ma Ville’ wil mensen die vragen over het geloof hebben op deze manier gemakkelijk aan adressen van kerken helpen, zodat zij in hun zoektocht ondersteund kunnen worden. De organisatie is ervan overtuigd dat kerken troost en broederschap kunnen bieden.

Vakantiegangers
Ook voor vakantiegangers is deze site ideaal: met een paar muisklikken vind je een kerk die op zondag bezocht kan worden. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’