Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nacht van de Theologie in teken van 500 jaar Reformatie

Bekendmaking 'Theoloog des Vaderlands' op 23 september

in Mediatips

Op zaterdag 23 september vindt de Nacht van de Theologie plaats in Hilversum. Het thema van dit evenement sluit aan bij 500 jaar Reformatie.

De Nacht van de Theologie wordt onder theologen ook wel de ‘Nacht der nachten’ genoemd. Tijdens deze Nacht wordt de Theoloog des Vaderlands verkozen. Aan deze titel is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 euro. De Theoloog des Vaderlands wordt gekozen voor de periode van één jaar met als doel dat hij of zij in dat jaar optreedt als ambassadeur van de (academische) theologie in Nederland. Ook wordt het theologische boek van het jaar bekend gemaakt. 

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats in Hilversum in het gebouw van KRO-NCRV. De ‘Nacht’ zal dit jaar aanhaken bij 500 jaar Reformatie. 
Iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom om de thema-avond over theologie, georganiseerd door omroepen, kranten, christelijke organisaties, universiteiten en uitgevers, bij te wonen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Met volle teugen’ de zomer in

‘Met volle teugen’ de zomer in

Thema gratis Vakantiebijbelgids

Maak jij je zorgen over de toekomst van de wereld?

Maak jij je zorgen over de toekomst van de wereld?

Reinier Sonneveld schrijft 'Gids voor de laatste dagen'

Bart van Delen

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Chinese christenen reageren verbijsterd; Koran nog wel verkrijgbaar

Gert-Jan Schaap

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’