Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kruis als herdenking van omgekomen vrouw mag niet

Atheïstische organisatie eist verwijdering

in Nieuws

Een atheïstische organisatie heeft met succes geëist dat een kruis, dat als herdenking van een omgekomen vrouw in de Amerikaanse plaats Salem langs de weg was plaatst, verwijderd moest worden.

Toen de kinderen van de omgekomen vrouw ruim tien jaar geleden een kruis langs de weg plaatsten om haar te herdenken, hadden zij niet kunnen weten dat hier jaren later nog een probleem van gemaakt zou worden.

Schreeuwerig ongrondwettig
Vorige maand liet de advocaat van de organisatie Freeedom From Religion Foundation van zich horen. Deze organisatie is van mening dat het kruis verwijderd moest worden. In een brief schreven zij: ‘Het is ons niet bekend wie dit kruis hier heeft neergezet. Het onderhoud, dat kennelijk door de stad wordt gedaan, leidt tot de aanname dat dit het eigendom van de stad is.’ De FFRF vindt het ‘schreeuwerig ongrondwettig voor de stad Salem om een overduidelijk religieus symbool zoals een kruis langs de openbare weg te tonen’. Ook werd naar verschillende rechtelijke uitspraken verwezen om hun eis kracht bij te zetten. De FFRF wenste een snelle reactie en kondigde aan eventuele verdere stappen te overwegen. Deze organisatie was van mening dat het gedenkteken het best naar privéterrein verplaatst kon worden.

Om verdere problemen te voorkomen heeft de familie heeft het kruis inmiddels weggehaald. De familie onthoudt zich van commentaar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Volleybalster Jeanine Stoeten mist haar moeder

Volleybalster Jeanine Stoeten mist haar moeder

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 17)

Bart van Delen

christelijke... 23 april 2018
Dominee preekt zondag over lijden en verliest maandag dochter bij ongeval

Dominee preekt zondag over lijden en verliest maandag dochter bij ongeval

'Het zou je dochter maar zijn'

Miriam Duijf

rouwverwerking 17 april 2018
Praten met achterblijvers na zelfdoding

Praten met achterblijvers na zelfdoding

'Niemand zou zo alleen moeten sterven'

Gert-Jan Schaap