Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Israël weert jonge moslims in Jeruzalem

Maatregel om geweld te voorkomen

in Nieuws

Moslimmannen jonger dan vijftig jaar mogen vrijdag de Oude Stad in Jeruzalem niet in om het vrijdaggebed bij te wonen. Dat is besloten uit veiligheidsoverwegingen. In het stadsdeel liggen onder andere de Tempelberg met de Klaagmuur en de al-Aqsa-moskee.

Het Israëlische leger maakte de maatregel bekend, meldden Amerikaanse media. In een verklaring wees het leger op informatie over de dreiging van geweld van ,,extremistische elementen''. Vrouwen jonger dan vijftig zijn wel welkom.
Vorige week vrijdag brachten drie Palestijnen bij een van de ingangen van de Tempelberg twee Israëliërs om het leven. De drie werden daarna doodgeschoten.

In het gebied zijn sinds de aanslag strenge veiligheidscontroles met onder andere metaaldetectoren. De maatregelen zijn vrijdag nog eens extra opgevoerd.

Sinds de aanslag zijn al tientallen gewonden gevallen bij confrontaties tussen Palestijnen en de Israëlische politie. Ook donderdagavond waren er weer rellen waardoor zeker twintig Palestijnen gewond raakten.

Bron: ANP
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

2700 jaar oude zegel was van gouverneur van de stad

Tirza van der Graaf

Israël
Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

"Moeten we als Nederland hetzelfde doen?"

Nathalie van 't Slot

Israël

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips