Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Arend

Blog van Annemarie van Heijningen

Het is de leukste preekstoel die hij ooit heeft gehad. Zelfs de houten broek van de Martinikerk kan er niet aan tippen: een zomerse boerderijdienst in Eelde. Mijn man preekt op hooibalen, wij zitten in een stal...

De royale aanblik van het kunstig nest waarin de zwaluw haar jongskens heeft gelegd is al een verkondiging op zich. Evenals de kraamkamer van de trotse merrie met haar pasgeboren zoon.

Naast mij zit Kelly. Kelly is bijzonder. Kelly steelt per direct mijn hart, met haar open oogopslag, haar zonder-blikken-of-blozen-stem en haar T-shirt met acteur en pseudo-Jezus Ted Neeley. Ons gesprek begint bij  Jesus Christ Superstar en eindigt, via de Gereformeerde Gemeenten, bij de hond van de boer. Want Kelly is van alle markten thuis.

Inmiddels is de band op het stro geklommen. Goeie gasten; de klanken klinken aangenaam, de akoestiek doet de rest. En met Kelly naast me komt zelfs de meest wonderlijke Opwekkingspoëzie goed geolied uit mijn keel. Kelly leert me wat zingen is. Kelly leert me wat overgave is. Ik heb in geen tijden zó gezongen. Gewoon verstand op nul en blik omhoog. Geen kunst aan, bij nader inzien. Tot ik op de beamer de gevreesde cijfercombinatie 488 ontwaar. Nee, niet wéér. Het wil gewoon niet boteren tussen mij en die arend. Ik ben zo klaar met dat beest. Maar naast mij wrijft Kelly vergenoegd in haar handen. “Yes, de arend. Dat is mijn lievelingslied. Weet je waarom?” Ik schud mijn hoofd, kijk haar verwachtingsvol aan en word bij voorbaat al een tikje ontroerd door het geestelijke antwoord dat ze me ongetwijfeld gaat geven. “Dan denk ik altijd aan die vogel uit Harry Potter.” De anticlimax is zo allerverrukkelijkst, dat ik me geheel gewonnen geef. Arm in arm met Kelly blèr ik de stofjes uit het stro, zwevend op de wind, gedragen door de Geest, peinzend over Harry Potter, door de kracht van Zijn liefde.

Geschreven door:

Annemarie van Heijningen

Schrijfster en spreekster

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Wegens succes extra concert aangekondigd

Joëlle Post

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Hit van MercyMe massaal bekeken op Facebook

christelijke... 18 juli 2018
Christelijke muziek tijdens je vakantie

Deze christelijke muziek maakt je vakantie onvergetelijk

Strand, bos, stad of bergen: voor elke bestemming een liedje

Pieter-Jan Rodenburg

christelijke... 11 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’