Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Afrikaanse jongens vallen Duitser aan vanwege kruisje

Daders zijn jonger dan 15 jaar

in Nieuws

Vrijdagmorgen is een 39-jarige Duitser in Berlijn door drie Noord-Afrikaanse jongens aangevallen omdat hij een ketting met een kruisje droeg.

In gebroken Duits vroegen de jongens aan de man waar hij mee bezig was en wezen daarbij op het kruisje dat het slachtoffer droeg. Een van de jongens, sloeg hem met de vuist in zijn gezicht en maakte hem uit voor "vuile flikker”. Het slachtoffer heeft hier geen verwondingen aan overgehouden. De daders, die tussen de twaalf en veertien jaar oud zijn, hebben volgens hem waarschijnlijk een Noord-Afrikaanse afkomst.

Geweld tegen christenen
In Duitsland komt geweld tegen christenen vaker voor. Eind mei werd een homoseksuele man die een kruisje droeg door een groep aangevallen. Na eerst door een aantal mannen, vrouwen en kinderen uitgescholden te zijn, werd hij daarna door verschillende mannen geschopt en geslagen.

In mei werd een Afghaanse christen in Prien am Chiemsee voor de ogen van zijn eigen kinderen neergestoken. De Afghaan heeft het niet overleefd.

Registratie
In Duitsland bestaat er geen aparte registratie van aanvallen op christenen die vanwege hun geloofsovertuiging plaats vinden. Men gaat ervan uit dat dit geweld zich met name richt op mensen die zich vanuit de islam tot het christendom hebben bekeerd, zoals vluchtelingen die in AZC’s verblijven.  

Bron: Welt

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

‘Elke ademteug herinnert me aan die dag, Pasen 2016’

Gert-Jan Schaap

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

'Lokale politieke leiders beschermen de dorpelingen niet'

christenvervolgi...
Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Première rond Pasen, met o.a. James Faulkner en Jim Caviezel

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips