Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Trump bidt bij Klaagmuur in Jeruzalem

Eerste zittende Amerikaanse president bij Klaagmuur

in Geloven

Donald Trump heeft als de eerste zittende Amerikaanse president een bezoek gebracht aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Met een zwarte keppeltje op drukte hij gedurende 30 seconden zijn hand tegen de muur. Daarna stopte hij een gebedsbriefje in een spleet van de muur.

Melania Trump en dochter Ivanka bezochten de plek bij de muur waar vrouwen mogen bidden. De Klaagmuur in de oude stad van Jeruzalem is een omstreden gebied, dat zowel voor moslims als joden belangrijk is. Trump is de eerste zittende Amerikaanse president die de plek bezoekt. Hij is momenteel op staatsbezoek in Israël.

Dochter Ivanka bekeerde zich tot het jodendom vlak voordat ze trouwde met Jared Kushner in 2009. Het echtpaar heeft drie kinderen. De jongste, Theodore, is onlangs volgens de joodse traditie besneden. Ivanka Trump vertelde vorig jaar in 'Vogue' dat haar gezin zich aan de koosjere voedingsregels houdt en de sabbat naleeft. “We leven vrij orthodox ja”, vertelde ze. Kushner zelf voegde er nog aan toe dat zijn vrouw geregeld zelf het avondmaal voorafgaand aan de sabbat maakt.

Bron: RTLnieuws

President Trump Prays at the Western Wall in Jerusalem 5/22/17

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Netanyahu: 'Evangelische christenen zijn onze beste vrienden'

Netanyahu: 'Evangelische christenen zijn onze beste vrienden'

Afgelopen maandag sprak Benjamin Netanyahu de jaarlijkse vergadering toe van Christian United for Israel. Hij beschreef evangelische christenen als...

Oud-premier Van Agt stemt niet op CDA

Oud-premier Van Agt stemt niet op CDA

"Ik kan niet leven met opstelling in conflict Israël en Palestina"

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Meer onrust buiten dan in de zaal