Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Trump bidt bij Klaagmuur in Jeruzalem

Eerste zittende Amerikaanse president bij Klaagmuur

in Geloven

Donald Trump heeft als de eerste zittende Amerikaanse president een bezoek gebracht aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Met een zwarte keppeltje op drukte hij gedurende 30 seconden zijn hand tegen de muur. Daarna stopte hij een gebedsbriefje in een spleet van de muur.

Melania Trump en dochter Ivanka bezochten de plek bij de muur waar vrouwen mogen bidden. De Klaagmuur in de oude stad van Jeruzalem is een omstreden gebied, dat zowel voor moslims als joden belangrijk is. Trump is de eerste zittende Amerikaanse president die de plek bezoekt. Hij is momenteel op staatsbezoek in Israël.

Dochter Ivanka bekeerde zich tot het jodendom vlak voordat ze trouwde met Jared Kushner in 2009. Het echtpaar heeft drie kinderen. De jongste, Theodore, is onlangs volgens de joodse traditie besneden. Ivanka Trump vertelde vorig jaar in 'Vogue' dat haar gezin zich aan de koosjere voedingsregels houdt en de sabbat naleeft. “We leven vrij orthodox ja”, vertelde ze. Kushner zelf voegde er nog aan toe dat zijn vrouw geregeld zelf het avondmaal voorafgaand aan de sabbat maakt.

Bron: RTLnieuws

President Trump Prays at the Western Wall in Jerusalem 5/22/17

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

19 weetjes over Israël

19 weetjes over Israël

Israël viert 70-jarig bestaan

Miriam Duijf

Israël 19 april 2018
Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Kunnen Arabische gelovigen Pasen vieren in Heilig Grafkerk?

Israël 29 maart 2018
Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Doel: aandacht voor verslechterende situatie in de Gazastrook

Israël 27 maart 2018