Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Succesvolle start 'Red Ahok'-petitie

Duizenden handtekeningen stromen binnen

in Nieuws

Binnen 24 uur tekenden ruim 9000 mensen de petitie ‘Red Ahok’. De mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign en de ChristenUnie startten afgelopen zaterdag de petitie om de christelijke gouverneur vrij te krijgen.

Met de petitie willen de initiatiefnemers bij de president van Indonesië erop aandringen de christelijke politicus onmiddellijk vrij te laten. Basuki ‘Ahok’ Tjahaja Purnama werd op 9 mei tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens godslastering. Hij vertelde dat moslims ook op niet-moslims mogen stemmen en verwees daarbij naar de Koran. Tegenstanders vonden dat godslasterlijk.

Radicale islam
Afgelopen zaterdag startten Joël Voordewind en (ChristenUnie) en Peter Bronsveld (Jubilee Campaign) de petitie tijdens het partijcongres van de ChristenUnie. Ze zijn van mening dat de veroordeling van Ahok een grove schending is van het recht op godsdienstvrijheid en meningsuiting. “In het grootste moslimland ter wereld lijkt dit een overwinning van de radicale islam”, aldus Joël Voordewind.

Oproep
Eerder deed de Tweede Kamer op initiatief van de ChristenUnie al een oproep aan minister Koenders om de vrijlating van Ahok te bepleiten. Dat signaal werd door Koenders goed opgepakt. De verzamelde handtekeningen zullen worden aangeboden bij de ambassadeur van Indonesië. Naast de ChristenUnie en de Jubilee Campaign is de SGP partner van de petitie.

Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

ChristenUnie wil nieuw omroepbestel

ChristenUnie| ChristenUnie wil nieuw omroepbestel

'Er is een democratisch en pluriform omroepbestel nodig'

20 September 2018
Arie Slob open in interview over bacteriële infectie

ChristenUnie| Arie Slob open in interview over bacteriële infectie

'Ik heb een paar zekerheden van waaruit ik probeer te leven'

20 August 2018
GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

ChristenUnie| GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

‘Het probleem is niet de schaarste, maar de verdeling’

Tirza van der Graaf

24 May 2018