Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Succesvolle start 'Red Ahok'-petitie

Duizenden handtekeningen stromen binnen

in Nieuws

Binnen 24 uur tekenden ruim 9000 mensen de petitie ‘Red Ahok’. De mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign en de ChristenUnie startten afgelopen zaterdag de petitie om de christelijke gouverneur vrij te krijgen.

Met de petitie willen de initiatiefnemers bij de president van Indonesië erop aandringen de christelijke politicus onmiddellijk vrij te laten. Basuki ‘Ahok’ Tjahaja Purnama werd op 9 mei tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens godslastering. Hij vertelde dat moslims ook op niet-moslims mogen stemmen en verwees daarbij naar de Koran. Tegenstanders vonden dat godslasterlijk.

Radicale islam
Afgelopen zaterdag startten Joël Voordewind en (ChristenUnie) en Peter Bronsveld (Jubilee Campaign) de petitie tijdens het partijcongres van de ChristenUnie. Ze zijn van mening dat de veroordeling van Ahok een grove schending is van het recht op godsdienstvrijheid en meningsuiting. “In het grootste moslimland ter wereld lijkt dit een overwinning van de radicale islam”, aldus Joël Voordewind.

Oproep
Eerder deed de Tweede Kamer op initiatief van de ChristenUnie al een oproep aan minister Koenders om de vrijlating van Ahok te bepleiten. Dat signaal werd door Koenders goed opgepakt. De verzamelde handtekeningen zullen worden aangeboden bij de ambassadeur van Indonesië. Naast de ChristenUnie en de Jubilee Campaign is de SGP partner van de petitie.

Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

‘Het probleem is niet de schaarste, maar de verdeling’

Tirza van der Graaf

24 mei 2018
Paul Blokhuis vertelt openhartig over verlies dochter

Paul Blokhuis vertelt openhartig over verlies dochter

‘Ik heb zo veel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg’

11 april 2018
Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

23 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’