Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

SGP vervangt "suggestieve" poster na kritiek

"We wilden niet confronteren"

in Nieuws

"Het was niet onze bedoeling om moslims op een bepaalde manier weg te zetten", zegt voorzitter Tom de Nooijer van de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek. Hij reageert op de vele kritiek op de poster, die een politieke avond over de islam aankondigt met de afbeelding van een bom. "Commotie was niet de bedoeling, daarom presenteren we vanavond een nieuwe poster."

De poster met bom en tekstballon zorgde voor veel ophef. Twitteraars reageerden: “Verschrikkelijk suggestief” en “Dit is ongeveer hetzelfde als een poster met seksueel misbruik met de vraag of het christendom onze kinderen bedreigt.” Tom de Nooijer reageert: "Omdat we zien wat dit losmaakt passen we de poster aan. Het is niet onze bedoeling geweest om te confronteren."

Emoties
De poster maakte veel emoties los, er werden ook vergelijkingen met de NSB gemaakt. "Die kritiek begrijp ik niet. Ik betreur die reacties", aldus De Nooijer. "We willen een open avond houden, iedereen is welkom. Onze stelling: 'Is de islam een bedreiging voor Nederland' blijft wel gehandhaafd. Er is een verschil tussen het gesprek over moslims of over een godsdienst, wij hebben het over dat laatste."   

Tekst: Jonathan Bergmann

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Meer onrust buiten dan in de zaal

verkiezingen...
Christenen beschermen Rotterdamse moskee

Christenen beschermen Rotterdamse moskee

"Iedereen heeft recht om zonder angst religie te beleven"

islam en...
'Perk de groei van de islam in Nederland in'

'Perk de groei van de islam in Nederland in'

SGP wil meer aandacht voor vervolgde christenen

islam en...