Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Opperrabbijn en PKN-scriba samen naar herdenking

Gebaar is teken van onderlinge verbondenheid

in Nieuws

Scriba René de Reuver en opperrabbijn Binyomin Jacobs staan vanavond schouder aan schouder bij de Nationale Dodenherdenking. René de Reuver van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) doet dit op de uitnodiging van opperrabbijn Jacobs. Op deze manier tonen zij de onderlinge verbondenheid tussen de Protestantse Kerk en de Joodse gemeenschap.

Tijdens een kennismakingsgesprek vorige week maandag zei Jacobs dat hij de indruk had dat de betrokkenheid van de PKN op de Joodse gemeenschap vermindert. Volgens de Reuver is daar geen sprake van. “Bij alle kerkordelijke wijzigingen in het kader van Kerk 2025 staat de relatie van de Protestantse Kerk tot Israël op geen enkele wijze ter discussie.” 

Verbonden
De Reuver: “Het is goed om zo samen, verbonden met velen op de Dam en in het hele land, de miljoenen oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, conflicten en vredesoperaties nadien te gedenken. Het is onmogelijk om in twee minuten stilte recht te doen aan hun inzet, strijd en lijden. Ik hoop dat deze twee minuten stilte blijven resoneren in het hart van iedere Nederlander, ‘opdat wij niet vergeten’ maar blijven beseffen hoe kostbaar vrede en verdraagzaamheid zijn.”

Bron: Protestantse Kerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

Verklaring wordt voorgelezen tijdens studiemiddag in Utrecht

PKN
Plaisier (PKN) doet afstand van jodenhaat Luther

Plaisier (PKN) doet afstand van jodenhaat Luther

'Het volste begrip voor Joodse gevoelens'

PKN
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips