Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Intimiderende" bijbelactie bij school Veendam

Bijbelorganisatie Gideons International deelt bijbels uit

in Nieuws

“Sommige kinderen vonden de Bijbelactie intimiderend” zegt directeur Ferdinand Vinke. Buiten de poort van zijn middelbare school Winkler Prins deelde bijbelorganisatie Gideons International bijbels uit. Directeur Vinke reageert in een brief op verontruste ouders: “Wij kunnen dit niet tegengaan, als we dat al zouden willen.”

“Je moet altijd eerst vragen of ze er een willen hebben. We drukken nooit iemand een Bijbel in de hand”, verdedigt Joeri Schippers van Gideons International zich. Hij vindt het spijtig dat leerlingen de actie intimiderend vinden. “Onze voorkeur is om in de klassen uit te delen, maar niet elke school staat daarvoor open. Dan gaan we bij het hek staan, omdat we het wel belangrijk vinden dat kinderen de Bijbel krijgen.”

Mail
Door de Meivakantie bereikt de mail, waarin de stichting toestemming vraagt om bijbels in de lokalen uit te delen, directeur Ferdinand Vinke pas als de vrijwilligers voor de deur staan. “Daardoor wisten de kinderen en ouders niet van de actie. Sommigen kregen het idee dat ze geen nee mochten zeggen”, zegt Vinke tegen het Nederlands Dagblad.

Niet tegengaan
Verschillende ouders trekken bij de school in Veendam aan de bel. Vinke reageert per brief: “Gideons International is van mening dat het vrij is om op de openbare weg bijbels uit te delen. Dit blijkt te kloppen, dus wij kunnen dit niet tegengaan, als we het al zouden willen.” De ouders wilden vooral weten wat de rol van de school was.

Bron: Nederlands Dagblad
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

christelijke organisaties| 'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

Reacties op het overlijden van een pionier en ziener

14 November 2018
Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

christelijke organisaties| Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

Hoe uiten werknemers hun geloof?

14 November 2018
Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

christelijke evenementen| Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

Van Flevofestival tot stiltecentrum

13 November 2018