Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoofdrol dominee in docu 'Hier ben ik'

Ad van Nieuwpoort centraal in nieuwe film

in Mediatips

Dominee Ad van Nieuwpoort gaat de strijd aan met een ontspoorde samenleving in de nieuwe docufilm 'Hier ben ik'. Sarah Vos en Sander Snoep regisseren de film waarin de kerk in Bloemendaal centraal staat. Van Nieuwpoort: "De film laat zien dat ik ook onderdeel ben van de samenleving, ik worstel ook met mijn agenda."

"We leven in een samenleving waarin we zoveel willen," zegt dominee van Nieuwpoort op Radio 1. "We redden het gewoon niet. Mijn rol is om één keer in de week de oude verhalen op te diepen. Die verhalen kunnen functioneren als een kritische spiegel en die kunnen woorden geven aan die worsteling."

Glanzende motorkap 
"De film gaat vooral om de mensen die naar zijn preken luisteren", zegt Sarah Vos die samen met Sander Snoep de film regisseerde. "Ze laten zich filmen, achter de glanzende motorkap van hun bestaan. Alle fases van het leven komen in de film voorbij. Kinderen krijgen, trouwen, scheiden en de dood. Ogenschijnlijk gebeurt er niets opmerkelijks, maar niets is complexer dan het gewone leven."


HIER BEN IK - officiële NL trailer

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

12 christelijke films en series op Netflix

12 christelijke films en series op Netflix

Van kinderfilms tot waargebeurde verhalen

Pieter-Jan Rodenburg

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

‘I Can Only Imagine’ van MercyMe: geboren uit diepe pijn

Gert-Jan Schaap

christelijke... 16 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’