Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

7 gospelnummers die tv-jury's omverblazen

Christelijke songs scoren bij televisie-talentenjachten

in Mediatips

Na het grote success van Idols eind jaren negentig zijn de talentenjachten niet meer van de televisie weg te denken. In Nederland en ver daarbuiten raken soms ook christelijke nummers een snaar bij het televisiepubliek. We zetten zeven geweldige gospelsongs op een rij.

There is power in the name of Jesus, er is kracht in de naam van Jezus, zingt Paxton Ingram. Met de indrukwekkende vertolking van de gospelhit Break Every Chain krijgt hij het publiek uit de banken. Zijn coach Blake Shelton is zo onder de indruk, dat hij een paar weken later zelf een christelijk nummer uitbrengt: Savior’s Shadow.

The Voice 2016 Paxton Ingram - Top 11:

Angelique Koorndijk draait al een tijdje mee. Eind jaren tachtig deed ze al mee aan de Soundmixshow. Later deed ze mee aan Idols 3. Ze kwam ver en liet heel de zaal swingen met haar swingende versie van Shackles. I just wanna praise you!

Angelique singing

"Ik ben een gospelkoor", zegt pastoor Patrick George, waarop jurylid Simon Cowell sneert of hij dat koor heeft opgegeten. Maar de prachtige performance blaast de jury omver. “Hierdoor wil ik naar de kerk,” zegt het verblufte jury-lid David Walliams.

Simon Cowell Made Fun of This Gospel Singer - Then Everyone is Blown Away

Ook in Nederland houdt men wel van een lekker gospelkoortje. My soul doth magnify the Lord zingt gospelgroep G-project onder leiding van de enthousiaste Leo Davelaar. Gordon kan na de prachtige a capella-perfomance een diepe 'halleluja' niet onderdrukken.

G-Project zingt gospel met veel plezier  - HOLLAND'S GOT TALENT

We blijven in de gospelsferen met The 100 Voices of Gospel. Het grootse internationale koor kent meer dan twintig nationaliteiten. Met de klassieker This Little Light of Mine laten ze de hele zaal, inclusief jury, meeswingen. 

The 100 Voices Of Gospel go for gold! | Week 2 Auditions | Britain’s Got Talent 2016

When the spirit of the Lord comes upon my heart, I will dance like David danced. De gospelklassieker van Salvador krijgt van Nikki Kerkhof een nieuw jasje. In deze finale van Idols 4, die ze later zou winnen, krijgt ze hulp van gospelkoor Inside Out. Let's celebrate! 

Idols 4 (Dutch) Finale Nikki - When the Spirit of the Lord

Een christelijke hymne van bijna honderd jaar oud. Kan dat de harten van de Amerikaanse tv-kijker veroveren? Als Jordan Smith het zingt wel. Hij zingt het aloude lied Great is Thy Faithfullness en weet uiteindelijk de Amerikaanse versie van The Voice in 2015 glansrijk te winnen.

The Voice 2015 Jordan Smith - Top 12:

Tekst: Jonathan Bergmann
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons