Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Ik was dood en dankzij God leef ik weer"

Assyrisch christen overleeft aanslag IS

in Geloven

Islamitische strijders schieten Louay Behnam in zijn buik, breken zijn arm en laten hem voor dood achter. Hij overleeft deze aanslag. "God heeft mij gered," zegt de Iraakse christen in een indrukwekkende video.

Behnam is werkzaam als taxichauffeur. Op een dag ziet hij een aantal jihadisten op de weg staan, zo vertelt hij in onderstaande video. Ze schieten hem neer, mishandelen hem en laten hem voor dood achter. Als de IS-strijders het kruis in zijn auto zien hangen, juichen ze en roepen: "We hebben een christen vermoord!" Een vrachtwagenchauffeur vindt hem en brengt hem naar een ziekenhuis. Behnam ligt daar vijf dagen in coma. Wonder boven wonder herstelt hij daarna volledig.

Qaraqosh
De Assyrische christen woonde in de stad Qaraqosh in het noorden van Irak. De stad stond bekend als de grootste en belangrijkste christelijke stad van het land. IS viel er in 2014 binnen. Pas twee jaar later, afgelopen oktober, werd de stad bevrijd. Behnam vluchtte samen met veel christenen naar het nabijgelegen Erbil. Daar werd de bevrijding groots gevierd.

Bekijk de getuigenis van Louay Behnam hieronder:

Beeld: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017