Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hardrock op kerkorgel hit op Youtube

Vlaamse boekhouder covert populaire muziek

in Christelijk Nieuws

De Vlaamse boekhouder Tim de Pooter bespeelt het kerkorgel niet alleen tijdens misdiensten, maar ook om er populaire hardrock op te coveren. Zijn nummers zijn een hit op Youtube, ze zijn al meer dan honderdduizend keer bekeken.

De Pooter is een muzikale duizendpoot. Hij bespeelt de piano en het orgel tijdens de misdiensten, is koorknaap bij koor Rejoyce en is frontman van de rockband Furism. Begin dit jaar komt hij op het idee populaire nummers in de kerk te coveren. Hij zingt het het hardrocknummer Chop Suey terwijl hij zichzelf op piano begeleidt. Het filmpje doet het bijzonder goed in Polen.
Voor zijn nieuwste cover ‘Numb’ van de Amerikaanse band Linkin Park pakt hij het grootser aan. Hij gebruikte het kerkorgel van de Sint-Codulakerk in Schoten. De Pooter is zelf niet gelovig maar wil "mensen vooral laten horen hoe mooi een kerk klinkt". Hoe 'Numb' klinkt op orgelmuziek klinkt hoor je hieronder.

Bron: Nieuwsblad.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons