Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Brandstichting bij Armeense evangelische kerk

‘Misschien ergeren sommigen zich aan ons geloof’

in Nieuws

In het afgelopen weekend is geprobeerd de Armeens evangelische kerk in het Franse Alfortville in brand te steken. De predikant en zijn vrouw, die boven het kerkgebouw wonen, zijn ongedeerd.

In korte tijd is het de tweede keer dat het kerkgebouw beschadigingen opliep. Een week eerder werden er stenen tegen de gevel gegooid en is de intercom vernield. Nu was het geweld heviger: In de vroege morgen van 2 april werd er een vuilnisbak tegen de deur geplaatst, die daarna in brand werd gestoken. De brandweer was op tijd ter plaatse om te voorkomen dat het hele gebouw vlam zou vatten.

Verrast
De brandstichting verraste Gilbert Léonian, de voorganger van deze gemeente: ”Het is zo’n rustige buurt.” De brandstichting vindt hij choquerend. Toch maakt hij zich er niet boos over. “Ik ben een man die vrede voorstaat.“ Deze kerk vestigde zich vijftig jaar geleden in Alfortville en heeft niet eerder met dit soort geweld te maken gehad.

Léonian is de eerste voorganger van deze gemeente. Anderhalf jaar geleden is hij als predikant aangesteld. De gemeente treedt de laatste tijd meer met het geloof naar buiten. “Misschien ergeren sommigen zich daar aan.”

De kerkdienst van de kleine gemeente, die uit dertig personen bestaat, ging op zondag gewoon door. De samenkomst vond in een andere ruimte in het kerkgebouw plaats.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Aanbiddingsleider in de dop

Joëlle Post

kerk
Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

'God als man is een beperking van ons begrip van God'

Joëlle Post

kerk