Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Als we niet uitnodigen, zal ook niemand komen'

Michael Harvey brengt 'Back to Church Sunday' naar Nederland

in Geloven

Wereldwijd doen al dertigduizend kerken mee aan 'Back to Church Sunday'. Bedenker Michael Harvey komt 21 april naar Nederland om kerkwerkers en predikanten in Nederland te inspireren voor het event, dat in Nederland 'Kerkproeverij' heet.

Back to Church Sunday is in het buitenland al een groot succes. Op deze zondag zetten dit jaar meer dan dertigduizend kerken hun deuren open voor honderdduizenden gasten. In eerdere jaren bleef vijftien procent van deze nieuwe gasten ook na deze zondag naar de kerk gaan.  

Dit jaar komt er ook een Nederlandse variant van Back to Church Sunday: Kerkproeverij. Meer dan twintig kerkgenootschappen doen mee. Ze willen dat hun leden in het weekend van 9 en 10 september zoveel mogelijk vrienden, buren en collega's meenemen naar de kerk.

Inspiratiedag
Ter voorbereiding hierop komt op 21 april Michael Harvey, de bedenker van Back to Church Sunday in Engeland, naar Nederland om kerkwerkers, predikanten en andere betrokkenen te inspireren voor de Kerkproeverij. Deze inspiratiedag wordt gehouden in de Goede Herderkerk in Nijkerk.

Meer dan welkom
Harvey schreef twee boeken over hoe kerken gastvrijer kunnen zijn. Meer dan welkom, de Nederlandse vertaling van één van zijn boeken, verschijnt op 21 april en is op de Kerkproeverij Inspiratiedag voor het eerst te koop.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Graceland Festival gaat voor wereldrecord Grootste Bijbel van de Wereld

Graceland Festival gaat voor wereldrecord Grootste Bijbel van de Wereld

'De Bijbel is zó groot, ook jij past erin!’

3 augustus 2018
'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

Dominee Tim Vreugdenhil trekt het land door met 'stand-up theology'

Nathalie van 't Slot

22 juni 2018
Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Overzicht christelijke evenementen zomer 2018

18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’