Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zó verspreidde het christendom zich tot de einden der aarde

Video toont verspreiding van evangelie

in Nieuws

Jezus zei: "Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen." Deze indrukwekkende video laat zien hoe het christendom zich na die uitspraak over de wereld verspreidde. In 90 seconden kleurt de wereld vanuit dat ene kleine plekje in Jeruzalem wit.

Naast het christendom laat het filmpje de plekken zien waar het christendom werd vervolgd. Dit gebeurde onder meer in het Romeinse rijk, en op plaatsen waar de islam of het communisme overheersten. Inmiddels lijken in 2016 de uiteinden der aarde bereikt. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

kerk| 'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 August 2018
Zon of storm, de Bijbelkiosk is altijd open

evangelisatie| Zon of storm, de Bijbelkiosk is altijd open

‘Klein heiligdom’ op de Scheveningse boulevard

Gert-Jan Schaap

‘Campingevangelisatie veranderde mijn leven’

evangelisatie| ‘Campingevangelisatie veranderde mijn leven’

God beantwoordde de belangrijkste vraag van Raoul