Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

in Geloven

De Samenleesbijbel, een editie van de Bijbel in Gewone Taal voor gebruik in het gezin, is in Berlijn bekroond met de Annie Valloton award. Dit is een tweejaarlijkse prijs van de United Bible Societies (UBS) voor de meest innovatieve en creatieve bijbeluitgave.

“We zijn heel blij met deze internationale erkenning,” zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf, die de award namens het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in ontvangst nam. “In Nederland zien we dat tienduizenden gezinnen met kinderen dankzij de Samenleesbijbel op een verrassende en aanstekelijke manier de rijkdom van de Bijbel ontdekken. Er is veel internationale belangstelling voor de nieuwe manier van samen Bijbellezen die het kenmerk is van deze bijbeleditie.”

‘De Samenleesbijbel houdt rekening met de verschillende leerstijlen van kinderen’

Leesroutes
De Samenleesbijbel verscheen in 2015. In deze bijbel zijn Bijbelverhalen opgenomen die goed met kinderen te bespreken zijn. Bovendien staan er ’leesroutes’ in van verschillend niveau, afgestemd op de leeftijd van het kind. Ook houdt de Samenleesbijbel rekening met de verschillende leerstijlen van kinderen, zoals lezen, kennis opdoen, beleven of zingen.
De award is genoemd naar de Zwitserse kunstenares Annie Valloton (1915-2013), die onder meer de illustraties maakte voor de Good News Bible.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

christelijke boeken| Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

24 October 2018
Gratis challenge over het horen van Gods stem

christelijke boeken| Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 October 2018
Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

christelijke boeken| Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 October 2018