Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

in Geloven

De Samenleesbijbel, een editie van de Bijbel in Gewone Taal voor gebruik in het gezin, is in Berlijn bekroond met de Annie Valloton award. Dit is een tweejaarlijkse prijs van de United Bible Societies (UBS) voor de meest innovatieve en creatieve bijbeluitgave.

“We zijn heel blij met deze internationale erkenning,” zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf, die de award namens het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in ontvangst nam. “In Nederland zien we dat tienduizenden gezinnen met kinderen dankzij de Samenleesbijbel op een verrassende en aanstekelijke manier de rijkdom van de Bijbel ontdekken. Er is veel internationale belangstelling voor de nieuwe manier van samen Bijbellezen die het kenmerk is van deze bijbeleditie.”

‘De Samenleesbijbel houdt rekening met de verschillende leerstijlen van kinderen’

Leesroutes
De Samenleesbijbel verscheen in 2015. In deze bijbel zijn Bijbelverhalen opgenomen die goed met kinderen te bespreken zijn. Bovendien staan er ’leesroutes’ in van verschillend niveau, afgestemd op de leeftijd van het kind. Ook houdt de Samenleesbijbel rekening met de verschillende leerstijlen van kinderen, zoals lezen, kennis opdoen, beleven of zingen.
De award is genoemd naar de Zwitserse kunstenares Annie Valloton (1915-2013), die onder meer de illustraties maakte voor de Good News Bible.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

‘Zoek het persoonlijke verhaal achter het thema’

Gisteren
Kefah Allush schrijft thriller over roerige familiegeschiedenis

Kefah Allush schrijft thriller over roerige familiegeschiedenis

Debuut van EO-presentator in januari in de winkel

Mirjam Hollebrandse

1 augustus 2018
Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Ook de muggenzifters en de zondebokken

Mirjam Hollebrandse

31 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’