Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Reële dreiging' bij ND-debat blijkt loos

Zwaar bewapende agenten bij christelijk lijsttrekkersdebat

in Nieuws

De inzet van zwaarbewapende politiemensen donderdagavond bij een politiek debat van christelijke partijen in Ede was nodig omdat er sprake was van een reële dreiging, meldde de politie na afloop. "De dreiging is zeer serieus genomen en serieus onderzocht, en inmiddels ontzenuwd", lichtte de politie toe. De politieagenten, met ME-uitrusting en automatische wapens, stonden niet alleen voor de deur, maar ook op het dak van het gebouw. Ook bij de toegangswegen naar Ede op de A12 stonden politiewagens.

In de loop van de avond werd steeds duidelijker dat ging om loos alarm. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De woordvoerster wilde niet zeggen hoe de dreiging is binnengekomen bij de politie.

Het debat in bioscoop- en conferentiecentrum CineMec in Ede was georganiseerd door het Nederlands Dagblad met de lijsttrekkers Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP). Het debat, waar zo'n duizend mensen op af waren gekomen, ging gewoon door. Het was volgens de politie niet nodig om de bijeenkomst te beëindigen en de zaal te ontruimen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke oproep duurzaam regeerakkoord

Christelijke oproep duurzaam regeerakkoord

Christelijke organisaties doen mee met gezamenlijke oproep

christelijke...
"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

RMU presenteert 10-punten manifest bij start formatie

politiek en...
Jesse Klaver wil 'christelijk progressief' kabinet

Jesse Klaver wil 'christelijk progressief' kabinet

ChristenUnie: voorrang aan de winnaars

verkiezingen...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips