Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Morgan Freeman zoekt bewijs voor God

Nieuw seizoen van zoektocht antwoorden op levensvragen

in Nieuws

Wat is de hemel, wat is de hel? Wie zijn de uitverkorenen en is God ook wetenschappelijk te bewijzen? Acteur Morgan Freeman gaat op zoek naar de antwoorden op deze vragen in het nieuwe seizoen van 'the Story of God'. National Geographic zendt zondag de eerste aflevering uit.

Morgan Freeman spreekt in de serie met een wetenschapper die gelooft dat het bestaan van God bewezen kan worden op basis van wetenschappelijke kennis. Ook ontmoet hij de Sioux-leider Arvol Looking Horse. Arvol strijdt tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline in de buurt van het indianenreservaat Standing Rock. In januari tekende president Trump voor de verdere constructie van deze oliepijplijn.

Morgan Freeman, die in Bruce Almighty de rol van God op zich nam, bezocht in het eerste seizoen onder andere het graf waar Jezus in zou zijn gelegd. Ook bezocht hij de Lakewood Church in Houston. Zelf gelooft hij vooral in de wetenschap, maar over het bezoek aan die kerk zegt hij: "Daar klikte iets, ik werd aangemoedigd om positief te denken."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Komen (huis)dieren in de hemel?

Komen (huis)dieren ook in de hemel?

Bonhoeffers rake antwoord op de vraag van een huilend kind

Gert-Jan Schaap

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’