Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Morgan Freeman zoekt bewijs voor God

Nieuw seizoen van zoektocht antwoorden op levensvragen

in Nieuws

Wat is de hemel, wat is de hel? Wie zijn de uitverkorenen en is God ook wetenschappelijk te bewijzen? Acteur Morgan Freeman gaat op zoek naar de antwoorden op deze vragen in het nieuwe seizoen van 'the Story of God'. National Geographic zendt zondag de eerste aflevering uit.

Morgan Freeman spreekt in de serie met een wetenschapper die gelooft dat het bestaan van God bewezen kan worden op basis van wetenschappelijke kennis. Ook ontmoet hij de Sioux-leider Arvol Looking Horse. Arvol strijdt tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline in de buurt van het indianenreservaat Standing Rock. In januari tekende president Trump voor de verdere constructie van deze oliepijplijn.

Morgan Freeman, die in Bruce Almighty de rol van God op zich nam, bezocht in het eerste seizoen onder andere het graf waar Jezus in zou zijn gelegd. Ook bezocht hij de Lakewood Church in Houston. Zelf gelooft hij vooral in de wetenschap, maar over het bezoek aan die kerk zegt hij: "Daar klikte iets, ik werd aangemoedigd om positief te denken."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Arie Boomsma praat met Morgan Freeman over God

Arie Boomsma praat met Morgan Freeman over God

Oud EO-presentator bezoekt acteur voor RTL Late Night

BLOG | Bestaat God eigenlijk wel?

BLOG | Bestaat God eigenlijk wel?

Blog van Reinier Sonneveld

religie
Nationaal Religiedebat: Dansen om de hete brij

Nationaal Religiedebat: Dansen om de hete brij

Paas: "Ik heb Philipse voor het eerst zien zweten"

KlaasJan Baas