Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Mexicaanse muurbouwers zijn landverraders"

Katholieke kerk: bedrijven die investeren in muur 'immoreel'

in Nieuws

"Het is een schande dat Mexicanen willen meebouwen aan een project dat de relatie tussen twee naties om zeep helpt." Dat schrijft Desde la Fe, hoofdredacteur van het weekblad van het Mexicaans aartsbisdom. "Elk bedrijf dat wil investeren in de muur is immoreel, de aandeelhouders en eigenaren zijn landverraders."

"Meer dan vijfhonderd bedrijven hebben interesse getoond in het meebouwen van de muur", zegt Desde la Fe in zijn redactioneel. Het weekblad vertegenwoordigt de stem van de katholieke kerk in Mexico. Tachtig procent van de Mexicanen is katholiek.

Geen echte christen
Het weekblad noemde de muur van Trump eerder al een schending van de mensenrechten en een "daad van terrorisme". Paus Franciscus drukte zich eerder al negatief uit over president Trump en zijn muur: "Een man die het alleen maar heeft over muren bouwen in plaats van bruggen slaan is geen echte christen."

Bron: qz.com
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

paus| Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 November 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

katholieke kerk| Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 October 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

paus| Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 October 2018