Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Jezus Leeft' wacht uitslag op de bank af

Lijsttrekker Florens van der Spek: "Geen water bij de wijn"

in Nieuws

'Jezus Leeft'-lijstrekker Florens van der Spek wacht vanavond de uitslag van de verkiezingen af op de bank bij zijn vrouw. "Wij huren geen zaal af, daar geven wij geen geld aan uit", zegt Van der Spek tegenover de EO. In de laatste peilingen van bureau Ipsos (op 14 maart 2017) staat de partij op 0 zetels. Net als bij Maurice de Hond (13 maart) en TNS Nipo (14 maart 2017).

Populairder
Onder scholieren lijkt de partij populairder. Bij de scholierenverkiezingen staat de partij op 1 zetel. De partij haalt bij deze peiling 0,91% van de stemmen en komt daarbij in de buurt bij SGP (1,01%) en 50 PLUS (1,17%). Overigens hecht Van der Spek geen waarde aan de peilingen. "Wij kijken niet naar peilingen, wij kijken naar de uitslag op 16 maart." 

Toekomst
Het was zijn eerste verkiezingscampagne, en Van der Spek heeft het als ‘mooi’ en ‘fantastisch’ ervaren. Naast de campagne werkt Van der Spek bij zijn hoveniersbedrijf Scheppingsonderhoud. Ook als Jezus Leeft geen zetel haalt, wil Van der Spek door als lijstrekker. "Wij gaan er alles aan doen om ook bij de volgende verkiezingen zoveel mogelijk zetels te halen. Wij zijn een christelijke partij die geen water bij de wijn doet en willen ons geluid graag langer laten horen in Nederland."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

RMU presenteert 10-punten manifest bij start formatie

politiek en...
Zo krijgt je geloof een stem

Zo krijgt je geloof een stem

5 misverstanden over christelijke politiek

verkiezingen...
Moskeeën voelen druk om stemadvies te geven

Moskeeën voelen druk om stemadvies te geven

Kerken juist steeds terughoudender

verkiezingen...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips