Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Identiteit slachtoffers lawinedrama bekend

"We mogen weten dat je bij de Vader thuis bent"

in Nieuws

De drie leden van studentenvereniging Navigators die in de Franse Alpen tijdens het snowboarden onder een lawine bedolven werden, zijn Timo (22), Marcel (21) en de 25-jarige Mark uit Nijmegen. Dat meldt de Gelderlander.

De drie slachtoffers maakten deel uit van het voetbalteam Mooie Mannen Unitet. Het voetbalteam is onderdeel van de christelijke studentenvereniging Navigators. Timo, student bedrijfskunde, en Marcel, student economie en management, werden dood onder de sneeuw teruggevonden. Hun 25-jarige reisgenoot Mark wordt nog steeds vermist.

Verloofd
De 22-jarige Timo had zich in december verloofd en zou binnenkort het ja-woord geven aan zijn vriendin. Predikant Evert Everts van de gereformeerde samenwerkingsgemeente 3GK in Deventer, herinnert Marcel (21) als een ’toegewijd persoon’ en een 'actieve jongen' die zich graag inzette voor de samenleving.

Psalm 23
In de Studentenkerk op de Nijmeegse campus is een herdenkingshoekje ingericht. Er staan rozen, er branden kaarsjes en een bijbel ligt open bij psalm 23. 'Lieve Marcel, veel te jong, veel te vroeg. Dit vers geeft troost. We mogen weten dat je bij de Vader thuis bent', schreef een vrouw in het boekje bij de herdenkingsplek.

De zoektocht naar de nog vermiste Mark is vrijdagochtend hervat. Aan de zoekactie doen veertig reddingswerkers en vier speurhonden mee.  UPDATE: Inmiddels is ook het lichaam van Mark geborgen

Speciale dienst
De Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) in Nijmegen organiseert zondag een speciale dienst om de slachtoffers van het lawinedrama te herdenken. Veel leden van deze kerk zijn nauw verbonden met de verongelukte en vermiste studenten.

Bron: De Gelderlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Leidinggeven met je ‘Jezusjasje’ aan

Leidinggeven met je ‘Jezusjasje’ aan

Nieuwe christelijke leiderschapsopleiding van start

christelijke...
Crisis op De Wittenberg na besluit om opleiding af te bouwen

Crisis op De Wittenberg na besluit om opleiding af te bouwen

Medewerkers vinden het bestuur onbekwaam

christelijke...
7000 km rijden voor het goede doel

7000 km rijden voor het goede doel

Dirk-Jan en Marcel deden mee aan ‘Arctic Challenge Tour 2018’ op RTL 7

Arianne Ramaker

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips