Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gezocht: gezinshuisouders

in Geloven

Het Leger des Heils is op zoek naar gezinshuisouders die kinderen willen opvangen. Momenteel zijn er dertien gezinshuizen, waar in totaal vijftig kinderen wonen. Het Leger des Heils wil er nog dertig tot veertig huizen bij, om plek te bieden aan kinderen die nergens anders terechtkunnen.

Siebren begon negen jaar geleden samen met zijn vrouw Marike een gezinshuis. Ruim twee jaar geleden overleed Marike, maar Siebren gaat door. Lees hier het verhaal uit Visie.

Wat is een gezinshuis?
Een gewoon huis in een gewone wijk, waar twee ouders de zorg voor twee tot vier kinderen op zich nemen. Dat is een gezinshuis. Een kleinschalige vorm van jeugdhulp, waarbij kinderen tussen de 2 en 18 jaar voor kortere of langere tijd worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders bieden 24 uur per dag verzorging, opvoeding en hulpverlening. Het Leger des Heils voert deze weken campagne om meer gezinshuisouders te werven.
Interesse? Kijk op Legerdesheils.nl voor de vacature.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Valentijnsdag: 45 bijbelteksten over liefde

Valentijnsdag: 45 bijbelteksten over liefde

'Wij hebben lief, omdat God ons eerst heeft liefgehad'

Valentijnsdag is de moeite waard – zelfs wanneer je wordt afgewezen

Valentijnsdag is de moeite waard – zelfs wanneer je wordt afgewezen

Wil jij weten hoe die ander over vriendschap met jou denkt?

Carianne Ros

Christelijk echtpaar met 13 zoons hoopt op eerste dochter

Christelijk echtpaar met 13 zoons hoopt op eerste dochter

Jay en Kateri Schwandt uit Michigan verwachten hun 14e kindje

Gert-Jan Schaap

gezin en...