Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Ga maar naar Hem, het is goed'

Troostvol lied bij afscheid

in Mediatips

De vader van zanger Lucas Kramer was een echte Urker visserman. Hij overlijdt na een kort ziekbed op 56-jarige leeftijd. Hoewel er ook strijd en verdriet was kon zijn vader op zijn sterfbed zeggen: ‘Het is goed'.

‘Ga maar naar Hem, het is goed.’ 

Zomaar een tekst uit het gelijknamige lied 'Het is goed' van zanger Lucas Kramer. Lucas: “Het is een lied dat geschreven werd toen mijn vader overleed na een kortstondig ziekbed. Hij had leukemie. Ondanks de strijd die de ziekte met zich meebracht mocht mijn vader getuigen: “Het is goed’, ik ga naar Hem!” 

Later ontstond het lied "Het is goed", een lied over verdriet en gemis, maar ook over de zekerheid dat zij elkaar straks in de hemel weer zullen zien. Lees het hele interview met Lucas Kramer bij Ik mis je.

Lucas Kramer  | Het is goed

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

‘Ik sluit niet uit dat er meer is dan wij denken’

rouwverwerking 13 mei 2018
Dochters herdenken hun overleden moeder

Dochters herdenken hun overleden moeder

Op Moederdag in 'Ik mis je', 9.00 uur, NPO 2

christelijke... 12 mei 2018
'After Inez' over rouw jonge ouders doodgeboren kindje

'After Inez' over rouw jonge ouders doodgeboren kindje

Woensdag, 23.20 uur, NPO 2

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’