Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

App 'Bible-Fit' nu ook in het Arabisch

Na Nederlands, Engels en Spaans vierde taal toegevoegd

in Geloven

"Met de komst van de Syrische en andere Arabischsprekende vluchtelingen kunnen we hen nu in ons eigen land bereiken met de Bijbel in hun eigen taal", zegt Mark de Boer, directeur van Ark Mission. Met de app kunnen bijbellezers teksten zoeken op een gevoel of situatie.

De Boer is blij met de Arabische versie van de app. "We hopen dat het de Syrische vluchtelingen helpt de hoop en de kracht die Bijbel biedt te gaan ervaren. Het is voor velen de eerste keer dat ze op zo'n eenvoudige manier toegang hebben tot de Bijbel." In de app kunnen lezers teksten vinden die aansluiten bij verschillende thema's van 'ik ben dankbaar' tot 'ik voel me eenzaam'. Daarna kunnen ze ook doorklikken naar de hele Bijbel.

Preek
"Bible-Fit is heel belangrijk voor mij", zegt Walid Alasaad, voorzitter van de Raad van Arabische kerken in Nederland. Hij kan de app goed gebruiken als hij een preek voorbereidt. "In de app kan ik teksten verzamelen die voor mij op dat moment relevant zijn. Ik kan dan een nieuwe categorie aanmaken waar ik de verzen kan verzamelen die met het onderwerp te maken hebben."

De Bible-Fit-app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons