Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

6-jarige organiseert voedselhulp voor daklozen

Meisje offert verjaardag op om te kunnen helpen

in Geloven

De Amerikaanse Armani Crews wilde haar zesde verjaardag op een bijzondere manier vieren. In plaats van een feestje voor zichzelf koos zij ervoor om daklozen eten te geven.

Een aantal maanden voordat zij jarig zou worden, smeekte zij haar ouders om op haar verjaardag daklozen eten te geven. Haar ouders dachten dat zij een grapje maakte. Dat was niet het geval.

Artesha Crews, de moeder van Armani, vertelde ABC News dat zij ermee instemde: “Ik zal wat sandwiches maken.” De kleine Armani liet meteen merken dat zij een ander idee had: “Ik wil hetzelfde wat wij op mijn verjaardagspartijtje zouden hebben.’  Toen haar vader haar vertelde dat zij helemaal niets zou krijgen als zij aan haar plan wilde vasthouden, hield zij voet bij stuk.

Kerk doet mee
Het gezin gaf $300 uit aan eten voor de daklozen. Toen Armani in haar kerk over het plan vertelde, gaven kerkleden ook spulletjes waarmee een pakket voor de daklozen gemaakt kon worden.

Selfless 6-Year-Old Girl Hosts Birthday Party at Shelter to Help Homeless

Succes
Het feest van Armani werd een succes. Meer dan 125 daklozen kregen een pakket. Op ABC News vertelde Armani dat zij het leuk had gevonden om aardig te doen. Haar moeder voegde daar aan toe dat Armani opgewonden en blij was: iedereen had eten gekregen. Een van de daklozen vertelde dat hij in lange tijd geen warme maaltijd had gehad.

Inmiddels wil Armani nog een keer pakketten uitdelen. De familie Crews is van plan om dat binnen een paar weken te gaan doen.

Bron: CBN News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’